Dit kun je doen bij spanning en faalangst voor het CBR theorie-examen

Binnenkort je theorie halen? Profiteer NU!

Zorg dat je goed voorbereid bent en oefen je theorie-examen (een gratis demo) op theorie.nl

Ja, ik wil een gratis demo

Faalangst, stress en spanning

Je hebt geleerd en geoefend voor het CBR theorie-examen. Ondanks dat zie je enorm op tegen het examen en je bent gespannen. Dat is helemaal niet vreemd. Iedereen heeft wel een gezonde spanning voor het examen.

Het kan ook zijn dat je faalangst hebt. Hierdoor blokkeer je misschien volledig of krijg je een black-out krijgt tijdens het examen en zak je keer op keer. En dit terwijl je weet dat je het kan! Dit is natuurlijk erg vervelend. Er zijn een aantal manieren om deze spanning (deels) weg te nemen.


Extra tijd of individueel begeleid examen

Individueel begeleid examen in een aparte ruimte
Bij het afnemen van het individueel begeleid examen zit je in een aparte ruimte, samen met een begeleider van het CBR. Het examen wordt voorgelezen, de antwoorden vul je in op de computer. Bij dit examen krijg je 15 minuten extra tijd dan bij het normale examen. Als je zelf de aanvraag doet voor dit individueel begeleid theorie-examen heb je een medische verklaring nodig. Als de aanvraag via je rijschool verloopt maakt deze de beslissing.
De tarieven vindt je hier: CBR tarieven individueel begeleid examen (2022)

Theorie-examen met extra tijd
Het is ook mogelijk om het theorie-examen af te nemen met extra tijd. Je zit hier dan wel bij de andere deelnemers in dezelfde ruimte, maar je hebt 15 minuten extra. Het reguliere theorie-examen duurt 30 minuten. Dit kan ook een oplossing zijn bij faalangst. Zo kun je je beter focussen op het examen zelf en hoef je minder bezig te zijn met de tijd.
De tarieven vindt je hier: CBR tarieven theorie-examen met extra tijd (2022)


Kalmeringsmiddelen tegen nervositeit en spanning

Naast de extra mogelijkheden voor het examen bij het CBR kun er ook voor kiezen om een kalmeringsmiddel te nemen tegen stress, nervositeit en spanning. Een natuurlijk middel (met Valeriaan) wat goed helpt is Passiflora Rustgevend Sterk Tabletten (A.Vogel) in tabletvorm en werkt snel. Wil je geen tabletten, dan is Passiflora complex Druppels (A.Vogel) een alternatief. Dit zijn druppels en helpen je extra te ontspannen.


Top 3 theorie-boeken