De gemiddelde wachttijd voor het theorie-examen bij het CBR is: 6,0 weken

Binnenkort je theorie halen? Profiteer NU!

Zorg dat je goed voorbereid bent en oefen je theorie-examen (een gratis demo) op theorie.nl

Ja, ik wil een gratis demo

Wanneer kun je weer theorie-examen doen voor je rijbewijs?

Je hebt het in de afgelopen periode waarschijnlijk wel gezien of gelezen. De wachtlijsten bij het CBR zijn enorm opgelopen als gevolg van de verschillende lockdowns en de extra maatregelen i.v.m. corona.

Momenteel worden de maatregelen steeds verder versoepeld waardoor het CBR ook meer ruimte krijgt om de enorm opgelopen wachttijden weg te werken. Er mogen vanaf 25 september gelukkig meer mensen toegelaten worden in de examenzaal. Er moeten veel praktijk en theorie-examens worden ingehaald, dus dit kost nog wel tijd.

De indicatie van de wachttijden worden elke maandag bijgewerkt door het CBR. Deze bedraagt bijvoorbeeld in de week van 11 oktober 2021 tot en met 17 oktober 2021 landelijk gemiddeld 6,0 weken voordat je theorie-examen voor auto, motor of bromfiets kan doen. Uiteraard verschilt dit per examenlocatie.

Ontwikkeling wachttijden:
11 oktober 2021 t/m 17 oktober 2021: gemiddeld 6,0 weken;
20 september 2021 t/m 26 september 2021: gemiddeld 7,4 weken;
13 september 2021 t/m 18 september 2021: gemiddeld 8 weken

Ook in 1 keer slagen?
Het is voor het CBR belangrijk om een zo hoog mogelijk slagingspercentage te hebben want dit betekent dat er minder her-examens zijn waardoor iedereen sneller aan de beurt is. Maar ook voor jouw eigen portemonnee is dit natuurlijk beter! Een (standaard) theorie-examen voor de auto kost namelijk €37,- per keer en wil je natuurlijk het liefst maar 1 keer uitgeven.

Om je op "weg" ;) te helpen bieden wij theorie-examens aan die je online kunt oefenen! We doen dit via onze partner theorie.nl, vragen die altijd up-to-date zijn op CBR wijze en gemaakt door échte instructeurs.

Wie wil er nou niet in 1 keer slagen? Zorg dat je goed voorbereid je theorie-examen gaat doen en laat je vooral niet verrassen. Start daarom nu met het oefenen en testen van jou kennis en ontdek of je er écht klaar voor bent!

Theorie-examen oefenen bij theorie.nl

Top 3 theorie-boeken